Annak köszönhetően, hogy a Tiszafüredi VSE csapata a  Jász-Nagykun-Szolnok megyei labdarúgó első osztályú bajnokságát megnyerte, a klub jogosult lett az osztályozón való részvételre. Az osztályozó párosításainak sorsolását 2017. június 6-án tartották Budapesten, a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában. Összesen 20 csapat közül választottak ki 14 csapatot, melyek oda-visszavágós mérkőzéseken nyerhették el az indulást az NBIII-ban és további 6 csapat azonnali indulási jogot szerezhetett. Tiszafüred csapatát az utóbbi 6 között sorsolták ki, így egyenes ágon feljutott a harmadik vonalba.

Tiszafüredi VSE csapata az NBIII-ba jutott!

Örömteli esemény ez minden sportot szerető tiszafüredi számára – hangsúlyozta Ujvári Imre, a Tiszafüredi Városi Sport Egyesület elnöke, aki külön megköszönte a szakmai stáb és a csapat munkáját, amit a siker érdekében együtt kifejtettek. A városvezető reményét fejezte ki, hogy a példamutató eredménynek köszönhetően Tiszafüreden tovább nő a sportoló fiatalok száma és több tiszafüredi vállalkozás is szívügyének érzi majd a sportág támogatását.

Ábrahám Tamás, a Tiszafüredi Városi Sport Egyesület alelnöke kiemelte, hogy háromszor rugaszkodott neki a  Tiszafüredi VSE  Labdarúgó Szakosztálya a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú  bajnokságnak.  Háromszor egymás után  megtudták  nyerni  a  bajnokságot.  Most azonban egy kis szerencsével, oda-visszavágós mérkőzés nélkül sikerült az  NB III- ba  kerülni. A szakember szerint anyagi  lehetőségeik  korlátozottak, de  bíznak egy  olyan szponzori  összefogásban  és  támogatói  segítségben. Arra is rámutatott, hogy az utánpótlás  terén  is  meg  kell  erősíteni az  egyesület  lehetőségeit,  lényegesen több csapatot  kell  indítani  az NB III-as utánpótlás bajnokságokban.  A tervek között szerepel, hogy női  utánpótlás  futball csapatot is szerveznek. Végezetül elmondta, hogy  megalakult a   női  kézilabda szakosztály  utánpótlás  csapatokkal,   és  az  utánpótlás  fiú  futsal   csapata is. Velük tovább gazdagodott Tiszafüred  sportélete!

További információk: http://www.tiszafuredivse.hu/