Július 6-án ünnepelte Tiszafüred várossá nyilvánításának 33. évfordulóját a Kovács Pál Művelődési Központban. A “Tisza-tó fővárosa” tiszteletére megrendezett ünnepségen többek között átadták a „Tiszafüred Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért”, „Tiszafüred Város Közbiztonságáért” elismerő címeket, valamint a „Tiszafüredért” kitüntető díjat és a Polgármesteri elismeréseket.

Elsőként Dr. Kállai Mária Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a várost a térség kulturális, gazdasági és idegenforgalmi központjának nevezte. Az elmúlt évek eredményeit bizonyítja több sikeres, országos hírű rendezvénye a városnak, mint a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált és a Nemzeti Vágta tiszafüredi előfutama, a Tisza-tavi Vágta.

Ujvári Imre polgármester ünnepi képviselő-testületi ülés megnyitójában a város dinamikus fejlődését emelte ki. Mint mondta, Tiszafüred városa pályázatok útján több, mint másfél milliárd forintot nyert. “A fejlesztések között szerepel egészségügyi-, kulturális- és oktatási beruházás éppen úgy, mint egy új piaccsarnok építése vagy a modern városközpont kialakítása.” – mondta a városvezető.

A folytatásban Daragó Zoltánt, a Magyar Állami Operaház legfiatalabb szólistája, Varga-Tóth Attila, a Honvéd Férfikar művésze énekelt, zongorán Zbiskó Ágnes kísért. A két művész zárásul egy közös produkcióval lepte meg a közönséget.

Az ünnepi közgyűlés végén elismerő díjakat adtak át.

Tiszafüred Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért elismerő cím posztumusz elismerés néhai dr. Biró István háziorvos, illetve Tiszafüred Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért elismerő címet kapott Dr. Keszthelyi Tibor nyugalmazott háziorvos.

Tiszafüred Város Közbiztonságáért elismerő címben részesült Halmai Ferenc rendőrezredes, Tiszafüred rendőrkapitánya.

Tiszafüredért kitüntető díjat kapott Nagyné Török Erzsébet népi iparművész.

Polgármesteri elismerésekben részesült:

Dr. Horváth Katalin főorvos
Tóthné Kálmán Erzsébet vezető védőnő
Bárdos Tiborné vezető asszisztens
Jordánné Irházi Judit asszisztens
Zsódi Imréné asszisztens
Batki Istvánné gyógyszertári szakasszisztens
Kardos Attila, polgármesteri hivatal dolgozója, a kutyatelep vezetője
Keserű Márton, középiskolás diák, életmentésért kapta az elismerést
Kövér Gábor közterület felügyelő
Az ünnepi műsorban közreműködött és hatalmas sikert aratott Daragó Zoltán kontratenor, a Magyar Állami Operaház legfiatalabb szólistája és Varga-Tóth Attila bariton, a Honvéd Férfikar művésze.

Fotó: Kovács Péter. Szöveg: Alföldhír.hu