E-mail: vikifarm@citromail.hu

Telefon: +36205958947 +36303516694

Cím: 5358 Tiszafüred-Örvény Orgona utca 23

Az egyesület célja:

Alakulása:  20. April 2010

Az egyesület célja, hogy tagjai és az egyesület tevékenysége iránt érdeklődők – ezen belül kiemelten az ifjúság – részére ismeretet nyújtson az ember és kisállat együttélésére vonatkozó lehetőségekről, feltételeiről, képet adjon arról, hogyan valósítható meg a természet közeli életmód az állatokkal való együttéléssel.
Feladatainak tekinti továbbá kiemelten az ifjúság, de minden érdeklődő számára a lovassporttal (akrobatikus lovastorna, lovaglás, díjugrás, stb…) való megismerkedést, ezek oktatására és gyakorlására lehetőség biztosítását.
Céljának tekinti továbbá a lovas kultúra, lovas hagyományok, ló tartás, lótenyésztés, lovas sport terén ismeretek átadását, fejlesztését, elmélyítését. E cél érdekében részt vállal lovas hagyományok és lovas kultúra megőrzését és népszerűsítését segítő rendezvények szervezésében, ilyen rendezvényeken való részvétel biztosításában.
A Viki Farm lehetőséget biztosít továbbá a házi és kisállat (kecske, nyúl, kutya, macska, tengeri malac, hörcsög, papagáj, kanári, stb…) tenyésztésére és tartására vonatkozó ismeretek elsajátítására, fejlesztésére.

AZ EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGEI

– Ismeretterjesztés, előadások szervezése
– Lovas sport népszerűsítése, elterjesztése, oktatása, gyakorlásának biztosítása
– Lovas kirándulások, lovastúrák szervezése
– Lovas hagyományok őrzése, megismertetése, lovas kultúra ápolása
– Lovas bemutatók, szabad idős lovas sportversenyek szervezése
– Kisállatfarm látogatásának lehetővé tétele, személyes tapasztalatok, ismeretek átadása az egyes állatfajtákról, a velük való együttélésről
– Környezetünk védelme, takarítási akciók szervezése

Az egyesület közérdekű céljainak megvalósítása, a megvalósítás lehetőségeinek bővítése és színvonalának emelése érdekében – pénzeszközeinek gyarapítására – kizárólag kiegészítő jelleggel folytat vállalkozási tevékenységet.

Nyitva tartás: 07:00 – 19:00